piatok 21. júla 2017

Šimák čaká derby v drese Dynama. Predstaví sa proti svojmu bývalému klubu

Druholigoví futbalisti Budějovíc a Táborska sa stretnú na Streleckom ostrove zajtra od 18 hodín

V priamom súboji o postup do najvyššej súťaže, ktorý sa navyše odohral v poslednom kole, futbalisti z krajského mesta zvíťazili 6: 0. V minulej sezóne bojovali o udržanie v najvyššej súťaži, čo sa im po mizerné jarnej časti nepodarilo.

A tak sa v piatok bude hrať v druhej lige opäť juhočeskej derby. Zápas začne v 18 hodín. Oba celky sú navyše úplne v rovnakej pozícii. Po troch kolách majú päť bodov. A tak by mal mať zápas říz.

"Bude to korektné derby.Nijako vyhrotené, ale všetci sa tešíme, "uisťuje kapitán Dynama Petr Benato.

Dynamo chystá špeciáln e akcie pre divákov

Na oboch stranách sú hráči, ktorí prešli oboma klubmi. Aj napriek veľkej obmenu je v kádri Dinama stále osem futbalistov, ktorí pamätajú posledný zápas. Vrátane Jana Šimák, ktorý vtedy hral za Táborsko a proti tomuto tímu teraz bude hrať prvýkrát. Na strane hostí je to zase prakticky rovnaká zostava, ktorá vtedy k zápasu vybehla. Len s pár výnimkami.

"Je to pre nás prestížny stretnutia. Moc derby totiž nehráme, "potvrdzuje hovorca Dynama Aleš strúhať. Klub si pripravil veľa akcií.Okrem iného pustí divákov v čiernobielom drese na zápas zdarma alebo im predá novú šálu Dynama za 100 korún. Zvýšený záujem hlási aj partneri zápasu a vstupeniek už v týždni predali oveľa viac ako na iné zápasy.

Prípravy vrcholia aj v Tábore. Do Budějovíc chystajú autobus pre fanúšikov. "Myslím si, že ešte viac ľudí pocestuje vlastnými autami," dodáva Karel Chotovinský z marke tingu Táborska a počíta, že na budějovických tribúnach by sa mohlo objaviť aj viac ako sto fanúšikov z Tábora.

"Sám sa veľa teším . Pre mňa a myslím aj pre klub je to prestížne zápas. Aj keď je to teraz trochu iné Dynamo, "vysvetlil.

Celkovo sa počíta s väčším záujmom ako pri bežných druholigových stretnutiach. Aj keď návštevy toho posledného rozhodne nedosiahne.A nielen preto, že oficiálne kapacita štadióna na Streleckom ostrove je 6 681 divákov.

"Vtedy to bol výnimočný zápas, ktorý tu asi dlho zase nebude. Ale aj tak si myslím, že príde dosť fanúšikov a pomôžu nám k víťazstvu, "hovorí Petr Benato.

Stávkové kancelárie favorizovali v týždni práve jeho tím. A to celkom výrazne. Lenže hostia do Českých Budějovíc rozhodne pre remízu nepôjdu. "Len pre bod nejazdíme nikam. Neviem, prečo by zrovna Budějovice mali byť výnimkou, "dodal kapitán Táborska Peter Mráz.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára